Investeerder De Vijf Invest steekt 750.000 euro in wartempompen

DeWarmte is ook een crowdfuncingcampagne gestart voor drie miljoen.

De Vijf Invest heeft 750.000 euro toegezegd aan warmtepompontwikkelaar en -installateur DeWarmte. Hiermee liep de investeerder vooruit op een crowdfundingcampagne die De Warmte is getart om drie miljoen euro op te halen. Met dat geld wil het bedrijf de afzet opschroeven. Nog dit jaar wil de snelgroeiende specialist minstens drieduizend warmtepompen installeren. De campagne komt op het moment dat DeWarmte de eerste volledig elektrische warmtepomp introduceert.

Het bedrijf mikt op een vorm van micro-investering. Deelnemers kunnen op het platform Invesdor vanaf tweehonderdvijftig euro investeren in DeWarmte en worden in ruil daarvoor aandeelhouder in het bedrijf. Alle investeerders krijgen als tegenprestatie voorrang op de installatie van de eerste volledige elektrische warmtepomp, de All-Electric pomp.

De Vijf Invest gaat DeWarmte ook helpen bij het veroveren van nieuwe zakelijke markten, zoals woningcorporaties. “We zijn heel blij met deze eerste kapitaalinjectie nog voordat de actie gestart is’’, zegt Sander Wapperom, oprichter en mede-directeur van DeWarmte. “Dat geeft vertrouwen en zegt iets over de potentie van onze producten en ons bedrijf in een tijd dat de noodzaak om je huis duurzaam te verwarmen groot is.”

Van de drieduizend warmtepompen die DeWarmte voor dit jaar moeten zo’n duizend all electric-exemplaren worden geïnstalleerd. Het bedrijf ontwikkelt ook een warmtepomp die draait op een koelmiddel dat honderd procent natuurlijk is en minimale invloed heeft op de opwarming van de aarde.

Gerelateerde artikelen