League Tables Q1, 2024: De best presterende legal firms

Loyens & Loeff, NautaDutilh en Stibbe op 1, 2 en 3 qua dealwaarde. INGEN HOUSZ begeleidde de meeste deals.

Bekijk hier de FD-advertentie van de League Tables Q1, 2024

Loyens & Loeff won tijdens de M&A Awards van 2023 de Award voor Best Law Firm. Zij zetten dit succes voort met het bereiken van de eerste positie in de League Tables Q1, 2024.

Antoinette van der Hauw, Loyens & Loeff, zegt: “Hoewel de geopolitieke situatie en de macro-economische factoren ook in het eerste kwartaal van 2024 impact hebben gehad op het dealklimaat, zijn de signalen uit de markt positief. Ik verwacht dat private equity wederom een prominente rol gaat spelen. De omvangrijke fondsen die de afgelopen jaren zijn opgehaald zullen dealkansen niet onbenut laten. Daarnaast zullen zij ook de nodige (uitgestelde) exits moeten bewerkstelligen. Voor dit marktsegment verwacht ik ook dat de recent ontwikkelde trends zich zullen voortzetten, zoals continuation funds transacties en de consolidatie van fondsbeheerders.”

Op de tweede en derde plek qua gerealiseerde dealwaarde eindigen NautaDutilh en Stibbe. Net als Loyens & Loeff waren deze topkantoren van de partij bij de toonaangevende Knab-a.s.r.-BAWAG deal van 590 miljoen euro.

In de lijst van Firms Deal Volume staat het kantoor INGEN HOUSZ op de eerste plek. Hiermee pakken ze een voorsprong op deBreij, het kantoor dat vorig jaar het hoogste eindigde.

“We zagen dit kwartaal weer veel investeringen in de energietransitie en deeptech, met een voortrekkersrol van Invest-NL”, zegt Matthijs Ingen-Housz, oprichter en naamgever van het kantoor. “Internationale investeerders zijn helemaal terug. Daarnaast zagen we veel fusies van scaleups. De verwachtingen van generatieve AI zijn hoog, we zien veel optimisme over de kansen die dit gaat bieden in vrijwel alle sectoren.”

Lees ook: Welke due diligence-firma’s waren het meest actief in Q1, 2024?

Gerelateerde artikelen