Magic Lane haalt drie miljoen op bij No Such Ventures

Magic Lane maakt navigatie mogelijk voor micro mobiliteit.

Kaart- en locatieplatform Magic Lane heeft een investeringsronde van drie miljoen euro bij No Such Vetures afgerond. Het bedrijf is ervan overtuigd hiermee de locatie-industrie te kunnen transformeren. Magic Lane, opgericht in 2022, maakt navigatie mogelijk voor micro mobiliteit, speciale voertuigen, apps en platformen. De oprichters van Magic Lane stonden aan de wieg van de kaart, locatie- en navigatie-industrie met het wereldwijd uitrollen van Route 66, de eerste routeplanner ooit.

Magic Lane verovert snel marktaandeel met haar Software Development Kits (SDK’s) waarmee bedrijven in vrijwel elke gangbare programmeertalen eenvoudig kaarten, locatie- en navigatiefuncties zelf kunnen inbouwen in voertuigen, apps en online platformen.

Sinds de lancering van Magic Lane in november 2022 is het bedrijf uitgerold in Europa en AziĆ«. Het bedrijf claimt dat de oplossingen functioneren op minimale hardware, dat de locatiegegevens van eindgebruikers niet getraceerd worden en dat navigatie en routing ook offline blijft werken. De technologie zou geschikt zijn voor elektrische fietsen, scooters en andere ‘embedded’ toepassingen.

Gerelateerde artikelen