Onafhankelijk batterijbedrijf gaat verder met InfraVia Capital

Laatst gewijzigd: 16 mei 2024 14:09
GIGA Storage heeft enorme ambities in zowel Nederland als België.

InfraVia Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verkregen in GIGA Storage, een speler op het gebied van de ontwikkeling, bouw en exploitatie van batterijopslagsystemen. Deze batterijopslagsystemen worden ook wel aangeduid met de vakterm BESS (battery energy storage system). GIGA Storage is actief in in Nederland en België.

Tot de overname door InfraVia gold GIGA Storage als een van de weinige onafhankelijke BESS platformen die de volledige waardeketen integreert – van ontwikkeling en bouw, tot de exploitatie. GIGA Storage beheert al operationele projecten in Nederland en heeft een bijna uitontwikkelde pijplijn van twee GW in de Benelux.

Rabo Investment, dat een belang had in GIGA Storage, doet het aandeel van de hand. Rabobank was de financieel adviseur van GIGA Storage bij de deal. Clifford Chance was de juridisch adviseur. InfraVia werd geadviseerd door ABN AMRO (financieel adviseur) en A&O Shearman (juridisch adviseur).

Aan ambities heeft GIGA Storage geen gebrek. Het bedrijf kreeg landelijke aandacht toen het vorig jaar de grond en het hoogspanningsnet kocht van de failliete aluminiumsmelterij Aldel. In België kwam het bedrijf in de belangstelling met plannen om een gigantische batterijfabriek te bouwen. In Amsterdam komt een batterij van 47 megawattuur.

Het door de oprichters geleide managementteam behoudt een significant belang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden. Over de exacte omvang van het belang van de Franse investeerder is niets bekendgemaakt, net zomin als over financiële details van de deal.

Gerelateerde artikelen