Uber koopt maaltijdbezorger Taiwan voor een miljard

Nog maar twee jaar geleden stond de hele Foodpanda in de etalage.

In Taiwan neemt Uber de activiteiten van maaltijdbezorger Delivery Hero over. Met deze overname van het onderdeel genaamd Foodpanda is een bedrag van 950 miljoen dollar gemoeid. Het is een van de grootste bedrijfsovernames ooit in Taiwan, buiten de chipsector.

Uber zal Foodpanda combineren met zijn eigen maaltijdbezorgdienst Uber Eats. De transactie moet in de eerste helft van volgend jaar afgerond worden. Uber neemt als onderdeel van de deal ook een belang van bijna drie procent in Delivery Hero. Uber koopt namelijk ook voor 278 miljoen euro aan nieuw uitgegeven aandelen van Delivery Hero. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Uber en Foodpanda gaan al jaren de strijd met elkaar aan in Taiwan. In het afgelopen boekjaar tot eind maart bedroeg die brutowaarde van de maaltijdbestellingen van Foodpanda in Taiwan 1,6 miljard euro. Het in Berlijn gevestigde Delivery Hero wil met de opbrengst van de verkoop schulden aflossen.

In februari zette Delivery Hero Foodpanda in de etalage, maar de maaltijdspecialist zette een streep door de deal omdat de onbekende koper er niet genoeg voor wilde bieden. Voor Uber is het niet de eerste overname van een maaltijdbezorger. Vier jaar geleden kocht Uber de Amerikaanse concurrent Postmates voor 2,4 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen