Snoeiharde smashes en een opperbeste sfeer tijdens het Young M&A Padeltoernooi

Vamosss! De vierde editie van de Young M&A Padelcup op 4 april was een groot succes.

Bekijk hier de foto’s van het Young M&A Padeltoernooi (deze worden aangevuld op maandag 8 april)

Het hoogtepunt van de Young M&A-kalender: het padeltoernooi! Met honderd officiële deelnemers (en nog een paar laatkomers die stiekem toch nog een balletje mee kwamen slaan) was het evenement dit jaar weer zeer goed bezocht. Naast de kans om de individuele padelskills te tonen was het ook een mooie gelegenheid om de team spirit van het kantoor uit te dragen: meerdere firma’s hadden hun eigen teamshirts meegenomen en we zagen zelfs echte fanatiekelingen met rackets in de kantoorkleuren.

Het openingswoordje werd verzorgd Jeppe Kleijngeld (de redactie-lead van het M&A Magazine en MenA.nl) die even de honneurs waarnam als Community Manager, aangezien Jurriën Morsch per 1 april zijn carrière heeft voortgezet bij PwC.

Vervolgens werd het systeem van het toernooi uitgelegd. Dit jaar werd het toernooi gespeeld volgens het systeem van ‘King of the Court’ (of Queen of the Court’ al waren er verhoudingsgewijs meer mannen dan vrouwen aanwezig). Win je een pot dan ga je een baantje naarboven, verlies je dan is het een degradatie naar een lagere baan – en uiteindelijk kan er maar één team de koningen of koninginnen van het centercourt leveren.

Niet dat de hoogcompetitieve jonge M&A’ers nog meer aansporing nodig hadden, maar zo’n zichtbare ranking werkt natuurlijk wonderwel als motivatie. Zo was het inspirerend om te zien hoe team 15 zich van het laatste baantje opwerkte naar een plaats bij de laatste vier.


Fotografie: Liesbeth Muurling

De finale…
Na negen rondes van twintig minuten waren er nog twee teams over die de twee beste spelers af mochten vaardigen om de finale te spelen. De twee beste teams kozen er echter voor om vier mensen te laten spelen. In een zwaarbevochten match won uiteindelijk het viertal Tijmen Riegen (RSM), Martijn Larsson (Florin Finance), Nick Straatman (RSM) en Harm Westers (RSM) van de heren van team 6, Quirijn Renne (Intersaction), Lancelot Bruijn (Pride Capital), Daniël Breedijk (Bluefield ) en Koen Ditvoorst (Bluefield) – ook voormalig winnaar Matthijs de Vroome (Bolster Investment Partners) speelde nog een game voor team 6.

Voor de winnaars waren er M&A branded padelrackets. De runners-up kregen een bon voor een avondje padellen bij Padel Plaza. De overige vier spelers van het winnende team kregen allemaal een individueel speelkrediet bij Plaza Padel om hun toch al indrukwekkende skills verder aan te scherpen.

Wij van het M&A Magazine zijn uiteraard geen doorgewinterde sportverslaggevers die alle nuances van het nobele balspel in de smiezen hebben, maar ook voor de leek was het duidelijk dat het niveau onder de deelnemers erg hoog lag en weer merkbaar beter was dan vorig jaar. Het heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat meerdere firma’s zelf ook padelcompetities en toernooien organiseren en dat het “balletje slaan” onder de jongere generatie deelmakers vaker padel betekent dan, zeg eens wat, golf.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken kon de community aan de borrel: hoewel niet alle deelnemers strikt tot zeven uur hadden gewacht met het eerste biertje barstte de gezelligheid daarna in alle hevigheid los. Ook lieten de deelnemers zich de aangeboden barbecue goed smaken.

______________________________

Mis niet deze aankomende events voor de (Young) M&A Community

Young M&A Zomerborrel 2024 (27 juni 2024)

M&A Criterium 2024 (20 september 2024)

Young M&A Forum – fall edition (7 november 2024)

Deelname is kosteloos voor Young Members en partners van de M&A Community. Ben jij nog geen lid en ben jij onder de 35 jaar en werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity? Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap en meld je vandaag nog aan: https://preprod.mena.nl/young/

______________________________

Gerelateerde artikelen